top of page
  • Foto van schrijverWendy Ydnew

Afstudeerproject

Ik ben al enkele jaren aan het werk als fotografe, maar het diploma hiervan heb ik momenteel nog niet in handen. Daar komt binnenkort verandering in. Ik ben volop bezig aan mijn laatste module van mijn opleiding fotografie: Portfolio. In deze module mag de cursist zelf een onderwerp bepalen dat hij/zij in beeld brengt.


Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Bij één van de voorgaande modules heb ik namelijk een project van de Noorse fotografe Elin Høyland besproken, waar ik door geboeid was. En ik wist dat ik mogelijks iets gelijkaardigs in beeld kon brengen.


Voor mijn afstudeerproject koos ik aldus als onderwerp twee ongehuwde broers, die al heel hun leven samenwonen in hun ouderlijke boerderij en die nog grotendeels leven op dezelfde manier als hun ouders destijds.


Wat mij enorm aanspreekt hierin, is naast het authentieke en het oprechte, ook de charme van de hele gewone, simpele dingen van vroeger en het gevoel van vergane glorie.

Ik wou zowel de broers apart, karaktervol en helemaal zichzelf, als de band tussen hen in beeld brengen. Tot slot wou ik een stukje van de leefwijze uit het verleden, van het leven van toen, vastleggen.


Vrijdag 16 juni 2023 is het de vernissage van mijn afstudeerproject en dan zal ik uiteraard aanwezig zijn op de tentoonstelling. De foto's kunnen de twee weekends daaropvolgend bewonderd worden in Sint-Pieters-Woluwe. Op 17 juni kan je me er ook treffen tussen 15u en 19u voor een babbel of een woordje uitleg.Iedereen welkom!


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Team Wendy

Comments


bottom of page